20 december, 2013

Kerstshoppen in hartje Londen!

De drukke wereldstad Londen wordt rondom kerst omgedoopt tot een sprookjesachtige wereld vol verlichtingen en versieringen. Perféct voor kerstshoppen dus. Maar door al deze (kerst)bomen zie je haast het bos niet meer. Daarom geef ik een ‘tip’-top 5 voor al je kerstinkopen én de ultieme kerstbeleving.

5) Piccadilly Circus. Een iconische plek in Londen. Piccadilly Circus is een druk plein dat wordt omringd door grote elektronische reclameborden. Er is hier altijd wel wat te beleven: het is een populaire plek voor straatartiesten. Rondom het plein vind je veel verschillende winkels, musea en een handvol restaurantjes. Piccadilly Circus staat ook helemaal in het teken van kerst: op dit plein zie je overal mooie versieringen en lichtjes. 

Piccadilly Circus

4) Regent Street. Één van de beste plaatsen om te shoppen. Regent Street is een drukke en lange straat vol met bekende winkels. Tijdens de feestdagen wordt deze straat ook nog eens compleet versierd in de kerstsfeer. In Regent Street vind je winkels zoals de H&M, Mango, Victoria’s Secret, Superdry, the Body Shop, ZARA, Godiva, Hamleys, Topshop, Juicy Couture en Guess. Heb je nog geen inkopen gedaan voor de kerst, dan zit je hier op de goede plek. Mijn persoonlijke favoriet in deze straat is de Vivienne Westwood winkel: deze is zeker aan te raden als je van unieke kleding en accessoires houdt. Wees wel bereid om Londen te verlaten met een behoorlijk gat in je portemonnee.


Regent Street. 
 
3) Harrods. Helaas is dit voor de gemiddelde koper niet erg betaalbaar voor de kerstinkopen; maar kopen is ook niet de reden waarom je naar Harrods gaat. Je gaat naar Harrods om je te laten verbazen. Je kijkt hier namelijk snel je ogen uit. Zodra je door de portier wordt binnengelaten, die overigens altijd beleefd is én in pak gekleed is (compleet met hoge hoed!), sta je al versteld. Dit warenhuis met 7 verdiepingen is compleet luxe. Dit zie je terug in zowel het interieur van het gebouw (marmeren vloeren, ‘Egyptische’ trappenhuizen met heuse sfinxen) als in de producten. Hier zijn vooral dure merken te koop. Maar winkelen en de winkels bewonderen is niet het enige wat je hier kan doen. Wat dacht je van een bezoekje aan de kunstgalerij of een van de restaurants of bars? Of een Godiva-chocolade proeverij? Ook dit warenhuis wordt voor kerst helemaal ondergedompeld in versieringen. 


2) Covent Garden. Compleet met een enorme kerstboom, versieringen, overal lichtjes en een enorm rendier (gemaakt van struiken) wordt deze (normaal al enorm gezellige) marktplaats omgetoverd tot een heuse kerstmarkt. Je kunt hier bij de verschillende kraampjes en winkeltjes rondkijken. Als je genoeg hebt van winkelen is er een grote keuze aan kleine restaurantjes waar je lekker kan eten en drinken. Dit is ook een populaire plek voor straatartiesten: van hele orkesten tot een man die met vuur speelt, er is altijd wat te zien. Een aanrader is de winkel ‘Candy Cakes’. Dit is een heel klein, schattig winkeltje dat (voornamelijk) cupcakes en milkshakes verkoopt. Je betaalt hier echter wel wat voor, maar de kwaliteit maakt het ook echt je geld waard.
 
Covent garden
 
1) Winter Wonderland, Hyde Park. Dé must-see wanneer je in Londen bent rond de kerst. Dit enorme park staat dan namelijk vol met kraampjes, eettentjes en barretjes. Hier kan je dus alles eten en drinken wat je maar kan bedenken. Van Hollandse poffertjes tot Chinese noodles tot een heuse ‘Oktoberfest Bierhut’. Je raakt hier dan ook niet snel verveeld, zeker omdat er ook complete achtbanen en een reuzenrad staan. Het is eigenlijk één enorme kermis. Ook wordt er speciaal voor de kerstperiode een schaatsbaan aangelegd in het midden van het park. Het doet zijn naam ‘Winter Wonderland’ zeker eer aan: het voelt alsof je een andere wereld binnenstapt.

Hyde Park
 
See you in London!
Door gastblogger: Laura de Fluiter.

Dit is de eerste blogpost van de 5 speciale blogposts. Elke dag zal er een nieuwe blogpost worden geplaatst, 5 dagen achter elkaar! Dus check morgen voor de tweede :) 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen