06 juni, 2014

DIY: Black & Gold glitter nails!


De nagellak na vier dagen

Benodigdheden:

1x doorzichtige basecoat (elk merk kan),
1x zwarte nagellak (elk merk kan),
1x Barry M ‘Gold Mine Glitter’ nailpolish.

De lakjes die ik tijdens de tutorial gebruik:

Stap 1

Breng eerst de basecoat aan. Een basecoat zorgt ervoor dat je nagels sterker zijn, dat kleur minder lagen nodig heeft, de kleur langer blijft zitten, én, het belangrijkste: dat de kleur niet in je nagels gaat zitten (waardoor je nagels helemaal kunnen verkleuren, en dit is geen pretje). 


Zodra de basecoat goed gedroogd is (wat maar een paar minuutjes duurt), kan je beginnen met de eerste laag zwarte nagellak. Nu dekt deze nagellak aardig goed, maar het is toch echt mooier om twee lagen te lakken.

Het resultaat na één laag:


De eerste laag is goed droog na zo'n 5 tot 10 minuten. Het ligt er ook aan hoe dik de laag is. Check altijd even of het echt droog is voordat je de tweede laag lakt, want ook al lijkt het goed te gaan, als je op een nog natte laag lakt, droogt de tweede laag een heel stuk langzamer.
Een tip: hou je nagels tegen elkaar en wrijf ze een beetje heen en weer om te checken of ze droog zijn. Als ze nog een beetje plakken zijn ze nog niet droog genoeg. (Doe dit natuurlijk niet te snel, dan heb je de kans dat je je nagellak verpest!)
Nadat deze laag gedroogd is, lak je de volgende zwarte laag.

Resultaat na twee lagen:


Nu moet je het even rust geven voordat je de topcoat gebruikt. Een tweede laag droogt altijd langzamer, en het is van belang voor de topcoat dat de nagel echt droog is.
Ga dus even wat anders doen, geef het een uurtje rust. Let er wel op dat je je nagels in deze tijd niet veel gebruikt, want drogende nagellak beschadigt heel gemakkelijk.

Stap 2

Als je nagels helemaal droog zijn, is het tijd voor de topcoat. Je hoeft maar 1 laag te gebruiken, want er zitten veel glitters in, anders heb je straks je hele nagel on de glitter en dan zie je amper zwart.
Let er ook op dat er niet teveel topcoat op het kwastje zit, ivm alle glitters.

Dan nog even laten drogen, de randjes schoonmaken en klaar!
Nog een tip: lak de dag na het aanbrengen van de nagellak nog even de basecoat of een transparante topcoat eroverheen. Hierdoor blijft de nagellak langer zitten.


Het resultaat:Door: Laura de Fluiter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen